Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@07:59:45 GMT

با «جهان‌نما» چهارباغ را هم زیرسوال بردند!+تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۹۳۴۵

با «جهان‌نما» چهارباغ را هم زیرسوال بردند!+تصاویر

«چهار باغ عباسی» را زیرو رو کرده‌اند و می‌خواهند براساس طرح یکی از اساتید قدیمی و به‌نام اصفهانی آن را بازسازی کنند، محوطه‌ای تاریخی که کم در سفرنامه‌های مختلف تاریخی از نام و هویت‌اش ننوشته‌اند. آفتاب‌‌نیوز :  طرح‌ ۱۰ ساله‌شان را بالاخره با عنوان بدنه‌سازی «چهارباغ» جلو می‌برند و قدم‌هایشان را به حدی بزرگ برداشته‌اند که حتی خبرهایی هر چند شایعه از کشف «یکی از هفت حوض شاه‌عباسی» منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‎نیوز؛ اما این بار کندن سنگ‌فرش‌های چهارباغ عباسی را نه تنها مسئولان شهری اصفهان که مردم اصفهانی هم به واسطه‌ی سختی رفت‌وآمدشان با گوشت و پوست‌شان لمس می‌کنند.

محوطه‌ای تاریخی که بعد از تعیین اصفهان به عنوان پایتخت در دوره شاه عباس اول و به دستور او ساخته شد، چیزی بیش از ۴۳۰ سال پیش، با کشیدن یک جوی آب از بین این خیابان تا زاینده‌رود که در محل تقاطع‌ها به حوض‌هایی می‌ریخته است. از سوی دیگر در خیابان مسیری خاص برای افراد سواره تعیین شده و در اطراف آن باغ‌هایی بوده که بین امرا برای ساخت عمارت تقسیم شده بوده اما عموم مردم می‌توانستند از آن استفاده کنند.
چند سالی است که یک بار با حرف مترو ایجاد تونل لرزه به تن چهارباغ می‌اندازند به حدی که حتی ترک‌های پنهانِ حاصلِ گذر عمر بناهای تاریخی این خیابان در اصفهان رو می‌شود، یک بار حرف از پیاده‌راه کردن چهارباغ می زنند و بار دیگر مسئولان اصفهانی حرف از ایجاد تغییراتی در چهارباغ عباسی دارند! اما مشخص نیست چه میزان از معیارهایی که حتی این محوطه‌ی تاریخی را به واسطه‌ی آن در  ۱۵ دی ۱۳۱۰ به شماره  ۱۰۹ در فهرست میراث ملی ثبت کردند، باقی بماند.
خشتِ کجی که تا "ثریا" در اصفهان بالا رفت
در این میان حمید مظاهری تهرانی، رئیس پژوهشکده «هنر و معماری "پنج او هفت"» اصفهان؛ اما معتقد است حتی طرحی که امروز در محدوده‌ی چهارباغ عباسی با عنوان بدنه‌سازی چهارباغ در دست انجام است، تحت تاثیر«ارگ جهان‌نما»ست. ارگی که از ابتدا به عنوان یک «خشت کج برای بازسازی محور تاریخی چهار باغ اصفهان» گذاشته شد.

این مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: «در سال‌های پیش و در گیرودار منافشه‌ی ایجاد شده برای کوتاه کردن طبقات فوقانی ارگ جهان‌نما در اصفهان، مشکلاتِ ایجاد شده توسط این ساختمان سرد، زشت و نابجا برای خط آسمان و منظر تاریخی و فرهنگی میدان نقش جهان  مورد توجه فراگیر رسانه‌ای، کارشناسی و مردمی قرار گرفت که آن در نهایت منجر به حذف دو طبقه  فوقانی این ساختمان شد.
ظاهرا" همه چیز ختم به خیر شده بود. اما آنچه که در این هیاهو مورد غفلت اساسی قرار گرفت، آسیب‌های جدی و عمیقِ این ساختمانِ غول‌آسا بر پیکره‌ی یکی از مهمترین و کهن‌ترین محورهای تاریخی ایران و جهان یعنی چهارباغ اصفهان به عنوان ستون فقرات نظام شهرسازی عهد صفوی بود.»
ارگ "جهان‌نما" یا پاساژی در میدان اصلی اصفهان
وی ادامه می‌دهد: «قرار بر این بود که ارگ  یا به عبارت درست‌تر "پاساژ جهان‌نما"  که بر ویرانه‌های کاروانسرای صفوی "تحدید" بنا شده بود خط راهنمای قابل اعتمادی برای بازسازی‌های آتی بافت تاریخی چهار باغ  باشد. اما خشتِ اول از ابتدا کج گذاشته شد چون  برج جهان‌نما علاوه بر جانمایی نادرست دارای مشکلات ساختاری در عناصر طراحی و البته مفهوم است.»
مظاهری با تاکید بر این‌که چهار باغ اصفهان که اساسا در  دوره صفوی و برمبنای ایجاد  یک محور پیاده -سواره به عنوان تفرجگاه احداث شده بود، در اجرایِ اصلی، فاقد هرگونه عمارت و ساختمان در کالبد خود بوده است، در توصیف کالبد چهارباغ در گذشته می‌گوید: «درختان چنار در دو طرف، حوض‌های آب در فواصل، جوی‌های آب ارتباطی، پیاده‌روهای سنگفرش و مسیر خاکی سواره‌رو  شاکله‌ی اصلی محور چهارباغ را تشکیل می‌داده‌اند. اصلی‌ترین عمارت عهد صفوی درکالبد چهار باغ نیز مدرسه علمیه چهار باغ  یا امام صادق(ع) است که در بدنه خارجی خود به وفور از تاق و قوس و ایوان بهره گرفته است.»

او با بیان این‌که در اواخر عهد صفوی و سپس قاجار و پهلوی به مرور ساختمان‌هایی در دو سوی  مسیر چهار باغ احداث می‌شود که ارتفاع این ابنیه هرگز از سه طبقه بیشتر نبوده است، اظهار می‌کند: «ارتفاع شش طبقه برج جهان‌نما با هر متر و معیاری کوچکترین تناسبی با ابعدا بدنه چهار باغ و پهنای خیابان ندارد و حتی این ناسازگاری و بی قوارگی خود را در میدان دروازه دولت که عمارت بزرگی مانند شهرداری مرکزی اصفهان را هم دارد، به رخ می‌کشد.»
به اعتقاد این مدرس دانشگاه؛ اولویت دادن به مناسبات کاسب‌کارانه و تراکم تجاری هر چه بیشتر، باعث شد تا این حجم عظیم از آجر و بتن در بدنه چهار باغ سر به فلک کشیده و در نتیجه ساختار وزنی یا بارگذاری این محور را به کلی خدشه‌دار کند .
رئیس پژوهشکده «هنر و معماری پنج او هفت"» اظهار می‌کند: «از نظر عناصر طراحی نیز تناسب و هماهنگی معنی‌داری بین  ساختمان‌های اصیل محور چهارباغ مانند هتل جهان و مدرسه چهارباغ و این برج  وجود ندارد. سازه‌های حد اکثر سه طبقه با ایوان و رواق‌های ستون‌دار و تاق‌های لمه‌کوبی شده چوبی همراه با تزیینی شکیل از نرده‌های  فلزی مجمرسازی شده  و البته بدنه‌های سفید گچی ساختار اصیل بدنه سازی چهار باغ را تشکیل می‌دهند.»
وی ادامه می‌دهد: «از سوی دیگر طراحی ارگ جهان نما اصولا با نگاه به معماری پیش از اسلام و بر پایه کاربرد فراوان آجر و کنگره در کنار ستون  و استخوان بندی برهنه بتنی و البته فضای سبز - بام سبز محدود - شکل گرفته است.»
آجر و بتون یا بدنه‌ی اصیل چهارباغ را مدنظر دارند؟
مظاهری با بیان این‌که این کج‌سلیقگی و شتابزدگی در طراحی و اجرای بدنه سازی ضلع شرقی چهارباغ هم وجود دارد، ادامه می‌دهد: «استفاده افراطی از آجر در نماسازی و خصوصا آجر مشبک در کنار  ستون‌های برهنه بتونی در حقیقت ادامه و تکمیل ترکیب کلی "ارگ جهان‌نما" است.»
او توضیح می‌دهد: «بدنه سازی انجام شده فعلی فاقد انعطاف بصری و در تضاد کامل با بناهای متصل مانند مدرسه چهارباغ یا عمارت "هتل جهان" و صد البته "سی‌وسه پل" است .هر گونه طراحی و بدنه‌سازی در چهار باغ اصفهان علاوه بر لحاظ کردن عناصر شاخص ساختمان‌ها و ابنیه اصیل چهارباغ باید با محوریت و تاکید بر نقش اساسی درختان در شکل‌دهی ترکیب کلی این محور باشد، نه بر پایه‌ی به رخ کشیدن نماسازی انبوه آجری و بتونی.»
او با تاکید بر این‌که بدنه سازی انجام شده قادر به اتصال صحیح بخش‌های مختلف چهارباغ نیست، ادامه می‌دهد:«اگر چه افزایش فضای سبز در اطراف ارگ جهان‌نما در یکی دو سال اخیر و به منظور مخفی کردن نازیبایی و درشتی این عمارت اقدامی درست به نظر می‌آید اما واقعیت این است که مشکلات و آسیب‌های بی‌شمار این ارگ غول پیکر برای محور تاریخی چهار باغ با اقداماتی از این دست قابل درمان نیست. ارگ جهان‌نما باید در یک جراحی جسورانه، کم‌حجم‌تر و مسلما کوتاه‌تر شود.»


چهارباغ چطور تا امروز جان سالم به در برده؟
از قدیمی‌ترین اتفاقاتی که بی‌توجهی دوره‌های تاریخی را نسبت به چهارباغ نشان می‌دهد می‌توان به دوره‌ی قاجار اشاره کرد. "سلطان مسعود میرزا "معروف به "ظل‌السلطان"، بزرگ‌ترین پسر ناصرالدین شاه که توسط پدرش حاکم اصفهان شده بود، دستور تخریب چهارباغ را صادر کرد و عمال وی برای تخریب باغ شروع به قطع درختان کردند.
خبر این ماجرا به "حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی" از علمای برجسته‌ی اصفهان رسید، او به طلاب مدارس دینی دستور دادند تا مانع تخریب چهارباغ شوند. طلاب فورا به چهارباغ رفته و بعد از درگیری مفصلی که با عمال ظل‌السلطان داشتند، موفق شدند آن‌ها را بیرون کرده و مانع قطع دیگر درختان شوند.
اما به نظر می‌رسد امروز چهارباغ فقط درگیر طرح‌های جدیدی که برای این محوطه‌ی تاریخی داده می‌شود، نیست. بلکه تجربه‌ی سال‌های گذشته در این بخش از اصفهان به سال‌های گذشته برمی‌گردد، تجربه‌ای که به بهانه‌ی‌ پیشرفت و توسعه‌ شهر اصفهان مانند گسترش شبکه‌ی ریلی قطار شهری، باعث صدور مجوز قطع درختان کهنسال چهارباغ می‌شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا کد خبر: ۵۳۴۸۴۶ تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۹۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی ضوی به خود می‌گیرد

مدیر کانون‌های خدمت رضوی اصفهان گفت: در ده روز پیش رو با عنوان دهه کرامت، برنامه‌های متنوعی برای شهرستان اصفهان و شهر اصفهان تدارک دیده شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی حجه‌فروش ظهرامروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: خانه لطف و کرم آقا علی بن موسی الرضا شامل حال همه شیعیان و غیر شیعیان شده و می‌شود و همیشه از برکات وجودی این خاندان علی الخصوص امام رضا مستفیض شده‌ایم.

وی ادامه داد: به دستور رهبری، از روزی که رئیس جمهور در خصوص رسیدگی به امور مردم و برطرف کردن نیاز جامعه در راستا زمینه‌های فرهنگی و اقتصادی و سایر مواردی از این دست فرمایش کردند، طرح خادم یاری مطرح شد و از توان و شوقی که مردم نسبت به امام رضا و خادم یاران ایشان داشتند تشکیل شد و به لطف در طول سالیان گذشته این توان بالقوه در خدمت مردم قرار گرفت.

مدیر مرکز خادم یاری استان اصفهان تصریح کرد: از مجموعه ۱۵۰ هزار نفر خادم یاری که در سطح ایران حضور دارند، حدود ده هزار نفر اصفهانی هستند که از وجود آنها در عرصه‌های مختلف علی الخصوص فرهنگی و ارتقا سطح دینی، مردم بهره برده و ما نیز فیض می‌بریم.

وی افزود: در ده روز پیش رو با عنوان دهه کرامت، مجموعه مدیریت کانون خدمت رضوی برنامه‌های مختلف و متنوعی را برای شهرستان اصفهان و شهر اصفهان به دلیل گستردگی و متنوع بودن خدمات مردمی خادم یاری تدارک دیده است.

حجه‌فروش گفت: امیدوارم آنچه که وظیفه اخلاقی و دینی ما در راستای کمک به مردم در مسائل اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی و توانمندسازی است بتوانیم به خوبی عمل کنیم.

وی اظهار کرد: ارتقا سطح دینی و فرهنگ مردم جامعه از اهداف اصلی خدمات ما است که خالصانه و بدون هیچ چشم داشتی برای خوشنودی خدا، امام رضا و مردم برای تأثیرگذاری در مسائل اخلاقی و فرهنگی جامعه انجام می‌شود؛ در همین راستا می‌طلبد که رسانه‌ها این فرهنگ را در جامعه پویاتر، پررنگ‌تر و پرمحتواتر به طوری که همه اقشار از آن بهره ببرند انعکاس خبری بدهند تا مردم بتوانند از این خدمات خالصانه خادم یاران بهرمند شوند.

دبیرخانه کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان ادامه داد: در ایام بیماری کرونا آسیب‌های زیادی به سلامت، اقتصاد و سایر مواردی از این دست به مردم وارد شد که جو جامعه تغییراتی پیدا کرد در همین راستا وظیفه خود دانستیم به مردم خدمت‌رسانی کنیم؛ از این رو در زمینه‌هایی مختلفی از جمله پزشکی بیش از هزار تخت فراهم شد، تجهیزات مهیا گردید، مشاوره داده شد، در بخش تحصیلی و عقب‌ماندگی‌ها کلاس‌های تقویتی تشکیل شد؛ و سایر مواردی از این قبیل که تأثیرات مؤثری داشت.

از کار مردم به اسم امام رضا گره گشایی می‌کنیم

در ادامه سید محمد حسین امامی اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی است که بتوانیم سبک زندگی رضوی و کریمانه را برای آرامش دل‌ها و نشاط معنوی جامعه ترویج کنیم و فرصت مغتنمی برای ایجاد وحدت و پیوند بین نسلی به ویژه نوجوانان و قوم بخشی به باورهای این نسل است.

وی با بیان اینکه در این دهه با نام امام مهربانی و رئوف اقداماتی را انجام می‌دهیم که نقطه عطف شبکه خادم یاری در سراسر استان و سراسر کشور است، ادامه داد: خدمت و گره گشایی از کار مردم با نام امام رضا و اهل بیت می‌تواند پیوند دینی مردم را هم با اهل بیت و معارف دینی اهل بیت بیشتر رقم بزند.

معاون خادم یاری کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان با اشاره به اینکه در ۲۴ مورد از شهرستان‌های استان اصفهان دفاتر نمایندگی وجود دارد، تصریح کرد: در ذیل دفتر مجموعه مدیریت خدمت رضوی استان اصفهان تعدادی از کانون‌های خدمت رضوی فعال و مشغول به خدمت هستند. به طور کلی در استان اصفهان نزدیک به ۲۵۵ کانون خدمت رضوی داریم که این کانون‌ها اعم از کانون‌های تخصصی و محلی بوده و در عرصه‌های ۱۹ گانه خدمتی ما در شبکه خادم یاری به ارائه خدمت به مردم می‌پردازند.

وی با بیان اینکه تقریباً از ۲۵۵ کانون نزدیک به ۹۰ مورد در مرکز استان مستقر است، افزود: در کل استان اصفهان بیش از ۱۱ هزار خادم یار و یاور رضوی مشغول به خدمت داریم که ۳۵ درصد را بانوان و ۶۵ درصد آنها را آقایان تشکیل می‌دهند. لازم به ذکر است که در شبکه خدمت یاری با توجه به افزایش کانون‌های ما که محل طلاقی خدمت، خادم و مختوم هستند و توسعه مفهوم خدمت، خادم و مختوم در این کانون‌ها اتفاق می‌افتد نسبت به سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رشد بیش از ۱۴۵ درصدی خدمت را در شبکه خادم یاری داشتیم.

امامی گفت: تعداد ثبت شده گزارشات مبنی بر خادم یاری استان اصفهان تا این لحظه بیش از ۱۲۵ هزار است که هر یک از این گزارشات به صورت ماهانه ارائه می‌گردد و خود بیش از چندین خدمت را شامل می‌شود. همچنین در شبکه خادم یاری استان بیش از ۷۰۰ هزار خدمت به مردم در گزارشات ثبت شده که گاهاً بسیاری از خادمیاران و یاوران رضوی ما به دلیل مباحث اعتقادی خود نیز مواردی را در سامانه ثبت نمی‌کنند.

وی اظهار کرد: علاقه‌مندانی که دوست دارند خدمت رسانی داشته باشند می‌توانند از طریق جذب به صورت یاوران رضوی در کانون‌های خدمت رضوی اقدام کنند؛ این فرآیند به صورت محدود، سهمیه‌ای و در راستای میزان فعالیت افراد در کانون‌ها صورت می‌گیرد؛ به طوری که فرد به عنوان یاوران رضوی پس از شش ماه فعالیت به صورت مستمر با ثبت گزارشات خود در سامانه خادم یاری می‌توانند ارتفاع وضعیت یابند به خادم یاران رضوی در بیاید و به شکرانه آن خدمتی که در محل سکونت خود انجام می‌دهد توفیق خدمت در حرم مطهر را هم پیدا خواهد کرد.

معاون خادم یاری کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان با بیان اینکه در سراسر استان اصفهان بیش از هزار برنامه ویژه دهه کرامت خواهیم داشت، ادامه داد: ویژه برنامه‌های دهه کرامت از ۲۱ اردیبهشت ماه روز ولادت حضرت معصومه با تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی و شهدا رأس ساعت ۷ صبح در گلستان شهدا آغاز خواهد شد که در آن عطرفشانی و گل‌آرایی قبور مزار شهدا را خواهیم داشت؛ همچنین در همان روز از ساعت ۹ ویژه برنامه‌ای برای روز دختر با عنوان «دختر ماه» در سالن اجتماعات گلستان شهدا تدارک دیده شده است، علاوه بر این پنج پرچم مزین به نام مبارک امام رضا (ع) که متبرک شده به امام رئوف است را در پنج نقطه از شهر به اهتزاز در خواهیم آورد که یکی از آنها را نیز به صورت نمادین در میدان بزرگمهر رأس ۹ روز جمعه برافراشته خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت ماه به مدت ۱۱ شب در گذر فرهنگی چهارباغ رواق‌های خدمت ما در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی همچون مشاوره حقوقی، سلامت، بانوان و خانواده، کتاب و کتابخوانی و عرصه‌های خدمتی دیگر به ارائه خدمات می‌پردازند. همچنین هر شب به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) جُنگ‌های شبانه خواهیم داشت و هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۹ رادیو رضوی را به صورت زنده ارائه خواهیم کرد.

امامی با اشاره به اینکه در گلزار شهدا و بوستان امام رضا غرفه‌های خدمت و جُنگ‌های شبانه به مناسبت دهه کرامت برگزار خواهیم کرد، افزود: ۲۶ اردیبهشت که با سالروز اشغال فلسطین توسط رژیم منحوس اشغالگر قدس هم‌زمان است، همایش و اجتماع ابنا الرضا، جوانان رضوی و مقاومت اسلامی را در امامزاده محسن بعد از نماز مغرب و عشا خواهیم داشت، در ۲۷ اردیبهشت شب شعر رضوی را در کنار آرامگاه صائب تبریزی اجرا خواهیم کرد و صبح جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه ساعت ۸ کوه گشت خانوادگی و مراسمی در کنار یادمان شهدا گمنام خواهیم داشت. همچنین در روز میلاد و شام میلاد از ۸ نفر هنرمندانی که در حرم مطهر امام رضا خلق اثر داشتند تجلیل می‌کنیم.

وی گفت: در روز میلاد رأس ساعت ۱۷ اجتماع بزرگ امام رضایی را در گذر فرهنگی چهارباغ که حرکت آنها از میدان انقلاب به میدان امام است را اجرا می‌کنیم و پس از اذان مغرب و عشا جشن بزرگ و مفصل میلاد را همراه با پخت کیک ۸۸ متری در میدان نقش جهان برگزار می‌کنیم.

معاون خادم یاری کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان با اشاره به سایر برنامه‌ها، اظهار کرد: در طرح «سفره کریمانه امام رضا» از اقشار مختلف مردم دعوت و پذیرایی خواهد شد؛ تجلیل از خدمات ملت به ویژه آتشفشان‌ها، اورژانس، پارکبان‌ها و مواردی از این دست را خواهیم داشت که با اهدای هدیه و حسن تجلیل از اجرا می‌شود، اعضای چندین دستگاه اتوبوس از افرادی که زائر اولی یا محروم هستند را به ویژه برای یک سری از افراد خاص همچون کودکان استثنایی، ناشنوایان، معلولین، بیماران خاص و… صورت خواهد گرفت، آزادی ۸ نفر از زندانیان را در قالب پویش «نذر امام» خواهیم داشت که این اقدام در طول سال نیز توسط شبکه خادم یاری و مدیریت کانون خدمت رضوی استان اصفهان انجام می‌شود اما به صورت نمادین در این ایام نیز ۸ نفر آزاد خواهند شد.

وی ادامه داد: طرح «محله کرامت» را با همکاری معاونت شهرداری مناطق و با استفاده از ظرفیت هیئات مذهبی، سازمان‌های مردم نهاد، مساجد و معتمدین هر محل توسط کانون‌های خدمت رضوی رقم خواهیم زد به طوری که در آن محله در ابعاد مختلفی همچون عمرانی و… اتفاقات خوبی خواهد افتاد. همچنین در طرح «ضامن آهو» به زندان‌ها می‌رویم و ضمن برگزاری جشن سعی داریم حال و هوای زندان‌ها را نیز امام رضایی کنیم؛ از طرفی در طرح «معین‌الضعفا» اردوهای جهادی عمرانی ما در چندین شهر برای بحث بهسازی و کمک به بازسازی و اماکن و منازل محرومین را خواهیم داشت.

امامی تصریح کرد: در طرح «نذر شفا» اعزام اردوهای جهادی سلامت در حوزه دندانپزشکی و اقدامات بالینی به سراسر استان را خواهیم داشت همچنین در طرح «نشان ارادت» تجلیل از مدال‌آوران را با همکاری امور ورزش جوانان استان خواهیم داشت، طرح «قائم آل‌محمد» تجلیل از نخبگان عینی را با همکاری کانون تخصصی علمی خود در مجموعه کانون خدمت رضوی استان در محل دانشگاه آزاد استان برگزار می‌کنیم.

وی افزود: در طرح «نوای ملکوت» صلوات خاص امام رضا (ع) را ساعت ۸ صبح و ۸ شب در اماکن عمومی، دستگاه‌های دولتی و… با همکاری ادارات، سازمان‌ها و مساجد انجام می‌دهیم، در طرح «یاد یاران» به خانواده معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و متوفیان و خادمین حضرت که بیمار هستند سر می‌زنیم؛ همچنین در طرح «از کودکی با تو هستم» به یکی از بیمارستان‌های استان می‌رویم و به نوزادانی که به دنیا می‌آیند اذان و اقامه و یک هدیه رضوی داده می‌شود همچنین یک درخت به میمنت مولود آن بچه و با اسم او در یک بوستانی به نام آسمان هشتم در منطقه ۱ کاشته خواهد شد و سعی می‌کنیم که این خانواده را تا یک سال یا بیشتر پس از این اقدام همراهی کنیم.

معاون خادم یاری کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان با بیان اینکه در طرح «لبخند» خادم یاران رضوی به بیمارستان امام حسین رفته و اهدای هدایا به خودمان انجام می‌شود، گفت: هرچند در طول سال خدمترسانی‌های زیادی اتفاق می‌افتد اما سعی می‌کنیم در ایام دهه کرامت حال و هوای شهر و ارکان خدمت‌رسانی استان را معطر و امام رضایی کنیم، از این رو امیدواریم که بتوانیم با عمق بخشی به خدمات خود و توسعه خدمت در سراسر استان خدمات بی‌شماری را به شهروندان ارائه دهیم.

وی با اشاره به یک تفاوت خدمات رضوی با سایر خدمات اظهار کرد: تفاوت آن با سایر خدمات این است که خدمات ما از یک پشتوانه و از سرمایه معنوی‌ای با نام مقدس امام رضا بهرمند است و این مزیت باعث شده برای خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان اثرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد. همچنین ازآنجایی که دامنه مخاطبین ما گسترده است فارغ از هر دسته، فرقه و مواردی از این دست خدمت رضوی برای همه گسترده است و از کار مردم به اسم امام رضا گره گشایی می‌کنیم.

امامی ادامه داد: از رسانه‌ها خواهشمندم ارتباط نزدیک برقرار کنند و این ارتباط تنها به دهه کرامت محدود نشود، چراکه برخی از فعالیت‌های ما اتفاقات تأثیرگذاری را رقم می‌زند.

امام رضا سرمایه بالایی برای مردم است

همچنین سید مهدی سجاد زاده اظهار کرد: در شرایطی که سرمایه اجتماعی بسیاری از مجموعه‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌ها به دلایلی افول کرده، اما همچنان سرمایه اجتماعی مجموعه معارف اهل‌بیت به ویژه امام رضا (ع) باتوجه به اینکه حجم زیادی از علاقمندان و دوستداران به امام رضا در کشور ما و حتی در سراسر دنیا وجود دارند و عرض ارادت بی‌نظیر نسبت به ایشان دارند همچنان سرمایه بالایی است؛ در همین راستا همه ما باید کمک کنیم این سرمایه روز افزون، حفظ و از هر آسیبی نگهداری شود.

وی ادامه داد: مردم اصفهان در طول تاریخ خود همیشه ابراز علاقه و عشق خود را به امام رضا را در قالب‌های مختلف نشان داده‌اند؛ همچنین شاید تعداد کثیری از خیرین، هنرمندان و… عرضه ارادت خود به ساحت امام رضا را با عنوان میدانی فراهم کردند، به طوری که می‌بینیم جلوه‌های عرض ادب و ارادت هنرمندان در طول تاریخ وجود داشته، از این رو چنین رویکردی یک پیوند دیرینه و تاریخ است.

رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان تصریح کرد: بسیاری از مردم ما علاقه‌مند هستند که در آستان مقدس امام رضا (ع) و در بخشی از حرم انجام وظیفه کنند و ارادت خود را در این قالب نشان دهند در همین راستا باید گفت که این ظرفیت شاید همیشه در آستان مقدس فراهم نباشد اما این مزیت چند سالی است که در کشور فراهم شده و همه مردم کشور در هرکجا می‌توانند نه فقط در قالب غبار روبی آستان یا حمل ویلچر و… بلکه در عرصه‌هایی می‌توانند نیاز مردم را فراهم آورند.

وی افزود: فهم ما این را می‌رساند که اگر امروز خود حضرات معصومین بودند حتماً تلاش می‌کردند از امور روزمره مردم گره گشایی کنند، اموری که گاهی در شرایط جاری زندگی مردم اختلال به وجود آورده و مسائل متعددی از زندگی مردم همچون مسائل حقوقی و دانشی را با مشکل روبه‌رو کرده است. در همین راستا آستان قدس رضوی تلاش دارد که گره‌های عمومی مردم در حوزه‌های خانواده، اجتماعی، سلامت روان و… را به صورت رایگان و بدون هیچ چشم داشتی در جلسات مشاوره حل و فصل کند.

سجادزاده با بیان اینکه هرکدام از خادمیاران جایگاه‌های تخصصی دارند که امروز می‌توان از آن‌ها برای خدمت به مردم کمک گرفت، گفت: در حوزه‌های مختلفی چون سلامت، عمرانی، ورزش، ایثار و شهادت، تعالیم و تربیت و… ظرفیت بی‌نظیری از معلمان پزشکان و سایر موارد از این دست را داریم که ز کار مردم با نام امام رضا گره گشایی می‌کنند که در عرصه‌های مختلف آنها را مشاهده می‌کنیم.

وی اظهار کرد: موضوع توانمندسازی به عنوان یکی از راهبردهای عمومی برای مجموعه کانون‌های خدمت رضوی در عرصه‌های مختلف اهمیت دارد؛ یکی از آنها عرصه کارآفرینی و اشتغال است که باید تلاش کنیم از ظرفیت خادم یاران استفاده کنیم تا سطح عمومی زندگی مردم با نام حضرات معصومین ویژه نام امام رضا ارتقا یابد. در این راستا باید گفت که این امر نیاز به کمک جامعه رسانه دارد تا ظرفیت خدمت بیشتر فراهم شود و مردم نیز برای بهره‌بندی از خدمات مطلع شوند.

رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان ادامه داد: این ظرفیت در دهه کرامت و در طول سال فراهم و ارائه می‌شود، در دهه کرامت در عرصه‌های اختصاصی چهارباغ، میدان نقش جهان و کانون‌های خدمتی که در دل محلات حضور دارند ظرفیت خدمتشان فراهم است تا ارتقا عمومی زندگی مردم را در سطح کشور و شهر داشته باشیم.

کد خبر 751772

دیگر خبرها

  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی رضوی به خود می‌گیرد
  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی ضوی به خود می‌گیرد
  • تقدیر از قهرمان تاریخ‌ساز یخ‌نوردی جهان
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • معرفی کیت بدنه یک میلیارد تومانی برای تویوتا لندکروزر محبوب /عکس
  • گروسی کنار پل خواجو+ فیلم
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین